Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Polsbroek

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Polsbroek? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Middels lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De voordelen zijn groot. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Polsbroek.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Polsbroek heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep dragers van lenzen gebruiken artikelen van lenzen webshops als Misterspex. Deze webshops werken met een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst vind je landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Polsbroek. Lees hier ook alles over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Polsbroek

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en bieden bescherming voor het oog. In het onderstaande overzicht doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Polsbroek waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je ook speciaalzaken in Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg en Wijngaarden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Polsbroek in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Polsbroek. Als de analyse klaar is beoordeel je samen met de oogspecialist welk type lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Polsbroek (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
The Glass Story by Bart-HugoPelgrimsweg 543401 TSIJsselstein ut
Style OptiekWeidstraat 53401 DLIJsselstein ut
Wiegand Bruss OptiekUtrechtsestraat 643401 CWIJsselstein ut
A.C.J. Baars Eye Wish GroeneveldUtrechtsestraat 493401 CTIJsselstein ut
Leeuwen Opticiens – Optometrie VanDen Bogerd 103371 AMHardinxveld Giessendam

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Polsbroek?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogist of d.m.v. een online webwinkel als Toplenzen. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €5,05 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €155 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €6,40 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen ongeveer €26,25 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €530 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Polsbroek).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €30,00 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,75 (per 30 dagen).
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-polsbroek-3415

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de aanbieders zoals Drogisterij.net werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €230 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, SofLens en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Vormstabiele lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Polsbroek?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een opticien of bij een online specialist. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Polsbroek?
In de omgeving vinden we veel oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman neemt de sterkte op en bekijkt de algehele ooggezondheid. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Polsbroek aan te vragen. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €300 (per 2 jaar). Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Polsbroek. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €9,00 en €53,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €235 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast betaal je nog zo’n €22,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Polsbroek krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Lopik.

Plaats een reactie