Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Snelrewaard

Direct goedkope lenzen kopen in Snelrewaard? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Middels lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Op dit portaal kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Snelrewaard.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Snelrewaard heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met de oogdeskundige kies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep mensen dragen producten van lenzenshops als Sightful. Deze online specialisten verkopen het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker vind je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Snelrewaard. Of klik door voor meer info over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Snelrewaard

Zoek jij een oplossing voor onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het schema hieronder vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Snelrewaard waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site doorzoek je ook winkels in Polsbroek, Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop en Giessenburg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Snelrewaard in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Snelrewaard. Hierop volgend beoordeel je samen met de opticien welk type contactlens het beste aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Is dit precies wat je zocht? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Snelrewaard (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek SchraagenMarkt-Westzijde 53421 ANOudewater
ItwoeyeMorgenster 53417 RNMontfoort
Verboon Optiek & ContactlenzenKeizerstraat 203417 EBMontfoort
The Glass Story by Bart-HugoPelgrimsweg 543401 TSIJsselstein ut
Style OptiekWeidstraat 53401 DLIJsselstein ut

Voordelige lenzen kopen in Snelrewaard?

Vergelijk merken en profiteer van kortingen tot 34%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt vooral af van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een webshop als Sightful. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. Je profiteert van fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: bestellen v.a. €6,65 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €195 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €7,90 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij lens- en brildragers die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen plus minus €25,75 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Snelrewaard).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €28,50 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,00 p/maand.
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-snelrewaard-3425

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende discounters als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €195 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, EasySept en Aosept. Lees ook meer informatie over Zachte lens.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Snelrewaard?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Snelrewaard?
In deze gemeente zijn er voldoende specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De specialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Snelrewaard op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Niet vergeten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Zoek je informatie over sferische of torische lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Snelrewaard. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €6,50 – €51,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €225 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €19,00 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Snelrewaard kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Oudewater.

Plaats een reactie