Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Opmeer

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Opmeer? Een contactlens is een optisch hulpmiddel die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal bekijk je handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Opmeer.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een erkende opticien in Opmeer heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de oogexpertkies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep dragers van lenzen gebruiken artikelen van aanbieders zoals Drogisterij.net. Deze verkopers beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bekijk je toonaangevende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Opmeer. Lees hier ook alles over Voordeligste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Opmeer

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In het overzicht hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Opmeer waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website doorzoek je ook oogspecialisten in Heerhugowaard, Drechterland, Hoorn, Medemblik en Koggenland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Opmeer in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Opmeer. Daarna bespreek je met de medewerker welke contactlens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het overzicht hieronder geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Opmeer (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brilshop OpmeerGruttostraat 2/A1715 VJSpanbroek
Walter Optiek Obdam BVKerkweg 19/D1713 JEObdam
Griffioen Brillen en Contactlenzen JohanBrandpunt 661705 SKHeerhugowaard
HuisoptiekA C op ‘t Landtplantsoen 811705 GTHeerhugowaard
Louk Numan:Freelance OpticienNijlkrokodil 51704 VLHeerhugowaard

Voordelige lenzen bestellen in Opmeer?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke bij jou past is afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  Vaak geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een webshop als Lensonline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen wel iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,60 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €165 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te koop vanaf €7,15 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een slimme optie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten ongeveer €26,50 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je nachtlenzen proberen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Opmeer).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is dan slecht, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €20,50 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,50 (per 4 weken).
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-opmeer-1716

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer webwinkels als Lensplaza verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Zo kan je tot wel €250 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Air Optix, SofLens en Menicon. Klik door voor meer informatie over Sportlenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Opmeer?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzenshop. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Opmeer?
In deze regio zijn er allerlei optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Opmeer te laten uitvoeren. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €300 (per 2 jaar). Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Draag je multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Opmeer. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €8,25 en €56,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €255 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €23,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Opmeer kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Opmeer.

 • Spanbroek
 • Hoogwoud
 • Aartswoud
 • De Weere
 • Plaats een reactie