Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen De Waal

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in De Waal? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina lees je meer info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in De Waal.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als verziendheid, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een lokale opticien in De Waal beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertoverleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de consumenten bestellen via het internet bij discounters als Lensonline. Deze online specialisten werken met het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker informeren we je over populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in De Waal. Of klik door voor meer info over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in De Waal

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In het schema hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van De Waal waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl zoek je ook oogzorgwinkels in Oudeschild, Den Burg, Huisduinen, Julianadorp en Den Oever.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in De Waal in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in De Waal. Na deze meting overleg je met de opticien welk van de lenzen aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In deze tabel vergelijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in De Waal (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Leijdekkers Optiek W KWaalderstraat 181791 ECDen Burg
Dijk Optiek VanDrooghe Bol 10391788 VBJulianadorp
OOG & DESIGNSchoolweg 511787 AVJulianadorp
Kikkert & Smit OptiekMarsdiepstraat 2661784 AVDen Helder
Wijngaart Optiek vdTerpstraat 271771 ACWieringerwerf

Betaalbare lenzen bestellen in De Waal?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op die manier vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een webshop als Lensplaza. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het bestanddeel is hydrogel. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Goede pasvorm.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €6,20 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een milieubewuste en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €115 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €7,65 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor mensen die last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven ongeveer €25,00 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €505 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in De Waal).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet wazig en onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €22,00 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,25 (per 4 weken).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-de-waal-1793

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer specialisten als Alensa hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €245 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Johnson & Johnson, Ultra en Miru. Op deze website lees je ook alles over Drogisterijen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in De Waal?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in De Waal?
In de regio zitten verschillende opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar de algehele gezondheid van de ogen. Vaak kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de bestelling online plaatsen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in De Waal te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar). Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in De Waal. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €5,25 – €45,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €230 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je nog zo’n €17,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in De Waal kun jij je goed laten voorlichten. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Texel.

Plaats een reactie