Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Cadzand

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Cadzand? Een contactlens is een optisch hulpmiddel die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op dit portaal vind je aanvullende informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Cadzand.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Cadzand voert de oogmeting uit en analyseert het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de medewerker vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal contactlensdragers kiezen voor het assortiment van aanbieders zoals Happy Eyes Club. Deze internet oogexperts verkopen een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder tref je erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Cadzand. Lees hier ook alles over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Cadzand

Zoek jij een oplossing voor slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In het overzicht hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Cadzand waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vergelijk je ook speciaalzaken in Zuidzande, IJzendijke, Biervliet, Schoondijke en Hoofdplaat.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Cadzand in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Cadzand. Daarna bekijk je met de oogdeskundige welk type lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het onderstaande overzicht tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Cadzand (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek SluisOude Kerkstraat 154524 CTSluis
Damme Optiek VanVrijstraat 34524 CESluis
De Cock OptiekDorpsstraat 194511 EABreskens
De Cock OptiekRaadhuisplein 34501 BGOostburg
Optiek AafjesVeerweg 424493 ATKamperland

Betaalbare lenzen kopen in Cadzand?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels je levensstijl, sterkte en andere wensen. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  Meestal krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij of bij een online specialist als Alensa. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,00 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €130 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €5,55 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €26,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €530 per jaar (bij een brillenwinkel in Cadzand).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je altijd informeren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €21,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,75 per maand.
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje lees je meer over een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-cadzand-4525

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende specialisten als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €305 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, EasySept en Menicon. Op deze website lees je ook alles over Sportlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Cadzand?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Cadzand?
In de regio zijn er voldoende optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Cadzand te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog correct is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
In de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €100 korting op een bril of lenzen. Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Cadzand. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €7,00 – €44,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €260 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €17,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Cadzand kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Sluis.

Plaats een reactie