Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zuidzande

Direct goedkope lenzen kopen in Zuidzande? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website lees je praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Zuidzande.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Zuidzande voert de oogmeting uit en bekijkt het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep dragers van lenzen dragen producten van lenzenshops als Lentiamo. Deze online specialisten hebben een uitstekend aanbod, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Zuidzande. Of klik door voor meer info over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Zuidzande

Heb je te maken met een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk om mee te nemen, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Zuidzande waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina vind je ook speciaalzaken in IJzendijke, Biervliet, Schoondijke, Hoofdplaat en Breskens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Zuidzande in juli 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Zuidzande. Na het onderzoek beoordeel je samen met de medewerker welke contactlens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het onderstaande overzicht vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Zuidzande (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek SluisOude Kerkstraat 154524 CTSluis
Damme Optiek VanVrijstraat 34524 CESluis
De Cock OptiekDorpsstraat 194511 EABreskens
De Cock OptiekRaadhuisplein 34501 BGOostburg
Optiek AafjesVeerweg 424493 ATKamperland

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Zuidzande?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Probeer lenzen uit
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een online speler als ContactlensOnline. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer flexibel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €7,65 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een milieubewuste en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €105 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Doorgaans €6,50 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven plus minus €27,25 p/maand.

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €515 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Zuidzande).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €27,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,50 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bieden wij verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-zuidzande-4525

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer lenzenshops als Lentiamo bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Op deze manier kan je zo €350 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bestel dan o.a. Alcon, Blink en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Torische lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Zuidzande?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Zuidzande?
In deze buurt vinden we genoeg specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels is de oogtest inbegrepen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Zuidzande aan te vragen. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zeeland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 3 jaar. Tip: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Zuidzande. Je kunt daar terecht voor goede tips en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €9,00 en €45,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €265 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Zuidzande krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Sluis.

Plaats een reactie