Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Biervliet

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Biervliet? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl tref je meer info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Biervliet.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Biervliet beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep Nederlanders kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze online specialisten verkopen een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Biervliet. Bekijk ook onze informatie over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Biervliet

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk om mee te nemen, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het overzicht hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Biervliet waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vind je ook oogzorgwinkels in Schoondijke, Hoofdplaat, Breskens, Nieuwvliet en Groede.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Biervliet in juni 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Biervliet. Na deze meting bekijk je met de opticien welke soort lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de volgende tabel geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Biervliet (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Cock OptiekDorpsstraat 194511 EABreskens
De Cock OptiekRaadhuisplein 34501 BGOostburg
Optiek AafjesVeerweg 424493 ATKamperland
Muynck Optiek DeGanzepoortstraat 34461 JXGoes
Eijsermans Optiek & OptometrieLange Vorststraat 574461 JMGoes

Goedkope lenzen bestellen in Biervliet?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke bij jou past is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals LensExpress. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,40 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Het is dus een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €105 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Gemiddeld €5,95 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten plus minus €28,25 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze corrigeren de vorm van je ogen als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €515 per jaar (bij een brillenwinkel in Biervliet).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €23,50 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,50 (op maandbasis.
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-biervliet-4521

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer lenzen webshops als Lensplaza verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €335 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Dailies, Biomedics en Biotrue. Op deze site lees je ook meer over Zachte lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Biervliet?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Biervliet?
In deze regio heb je de keuze uit diverse brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de algehele ooggezondheid. Vaak is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je lenzen online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Biervliet te laten doen. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het verstandig om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Tip: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Biervliet. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €7,75 – €53,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €220 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €21,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Biervliet kun je professionele service krijgen. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Terneuzen.

Plaats een reactie