Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Aardenburg

Wil jij goedkope lenzen kopen in Aardenburg? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze passen bij elke stijl. Op deze pagina bieden wij praktische info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Aardenburg.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als myopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Aardenburg beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de specialist onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders consumenten bestellen online bij lenzen webshops als Lensonline. Deze webwinkels beschikken over een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst tref je landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Aardenburg. Zie ook onze pagina over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Aardenburg

Zoek jij een oplossing voor een beperkt zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande lijst vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Aardenburg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook optieken in Retranchement, Cadzand, Zuidzande, IJzendijke en Biervliet.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Aardenburg in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Aardenburg. Bij de volgende stap vergelijk je samen met de oogdeskundige welk type lens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Aardenburg (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek SluisOude Kerkstraat 154524 CTSluis
Damme Optiek VanVrijstraat 34524 CESluis
De Cock OptiekDorpsstraat 194511 EABreskens
De Cock OptiekRaadhuisplein 34501 BGOostburg
Optiek AafjesVeerweg 424493 ATKamperland

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Aardenburg?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke bij jou past is vooral afhankelijk van jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of bij een online specialist als LensExpress. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen wel iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,85 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €170 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €5,15 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij mensen die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €25,25 (per 4 weken).

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €480 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Aardenburg).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €21,00 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Ideaal als je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,50 p/maand.
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-aardenburg-4527

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de discounters als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €135 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Cooper vision, Clariti en Opti-Free. Klik door voor meer informatie over Lenzen informatie.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Aardenburg?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Aardenburg?
In deze streek zijn er meerdere oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien neemt de sterkte per oog op en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Aardenburg op je planning te zetten. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog correct is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
In de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €300 (per 2 jaar). Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Aardenburg. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €10,00 tot €50,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €280 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Aardenburg kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Sluis.

Plaats een reactie