Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bruinisse

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Bruinisse? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal bekijk je handige info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Bruinisse.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Bruinisse kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze opticien onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de lenzendragers bestellen via het internet bij specialisten als Toplenzen. Deze 100% online aanbieders werken met een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Met behulp van onze vergelijker bekijk & vergelijk je erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Bruinisse. Op deze website lees je ook alles over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Bruinisse

Heb je last van wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Bruinisse waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website vind je ook winkels in Sirjansland, Oosterland, Ouwerkerk, Zierikzee en Uitwijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Bruinisse in juli 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Bruinisse. Na de meting bespreek je samen met de medewerker welk model lens geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het onderstaande overzicht vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Bruinisse (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Zorg Voor Zicht BVAgthoven 114306 GANieuwerkerk zld
Opticiens ‘T Optiek ZierikzeeHavenpark 14301 JGZierikzee
Specsavers ZierikzeeAppelmarkt 204301 CAZierikzee
Coen Honig Optiek BVAppelmarkt 224301 CAZierikzee
RoogierHoofdpoortstraat 124301 ATZierikzee

Betaalbare lenzen kopen in Bruinisse?

Vergelijk lenzenwinkels en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een lokale oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of via een online aanbieder als Toplenzen. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: al vanaf €6,75 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een duurzame en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €170 per contactlensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €6,20 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven circa €28,00 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €450 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Bruinisse).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is dan slecht, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €20,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,25 per maand.
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-bruinisse-4311

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de aanbieders zoals Sightful kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €130 korting verkrijgen (op jaarbasis). Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, Freshlook en Miru. Op deze site lees je ook meer over Gratis lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Bruinisse?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Bruinisse?
In deze streek werken er meerdere speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de samenwerking tussen je ogen. Vaak kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Bruinisse in te plannen. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij branderige ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 3 jaar). Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Bruinisse. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,25 en €50,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €230 voor een jaar, bij normale maand of daglenzen. Bovendien heb je de kosten van zo’n €21,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Bruinisse kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Plaats een reactie