Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sirjansland

Wil jij goedkope lenzen kopen in Sirjansland? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Middels lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op dit portaal tref je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Sirjansland.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Sirjansland zal een oogmeting doen en ontdekt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist kies je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers kiezen voor het gemak van specialisten als Toplenzen. Deze online shops bieden een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel bieden wij de deskundige online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Sirjansland. Bekijk ook onze informatie over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Sirjansland

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de volgende tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Sirjansland waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site tref je ook opticiens in Oosterland, Ouwerkerk, Zierikzee, Uitwijk en Waardhuizen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Sirjansland in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Sirjansland. Hierop volgend bespreek je samen met de opticien welk model lens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de volgende tabel vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Sirjansland (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Zorg Voor Zicht BVAgthoven 114306 GANieuwerkerk zld
Opticiens ‘T Optiek ZierikzeeHavenpark 14301 JGZierikzee
Specsavers ZierikzeeAppelmarkt 204301 CAZierikzee
Coen Honig Optiek BVAppelmarkt 224301 CAZierikzee
RoogierHoofdpoortstraat 124301 ATZierikzee

Voordelige lenzen kopen in Sirjansland?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op die manier vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online specialist als Happy Eyes Club. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €5,10 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een milieubewuste en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Prima levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €110 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn zeer betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €6,75 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €25,75 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd terwijl je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €465 per jaar (bij een brillenwinkel in Sirjansland).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €27,50 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,25 per maand.
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-sirjansland-4308

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende discounters als Happy Eyes Club hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €255 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Alcon, Ultra en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Lenzen onderhouden.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Sirjansland?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Doorgaans is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Sirjansland?
In deze gemeente werken er tal van oogwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige neemt de sterkte op en analyseert de algehele conditie van de ogen. In de basis is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Sirjansland in te plannen. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zeeland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Goed opletten: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Sirjansland. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €5,00 – €51,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €230 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je nog zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Sirjansland kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Plaats een reactie