Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Uitwijk

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Uitwijk? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje ter vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal bekijk je nuttige info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Uitwijk.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Uitwijk kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders consumenten kiezen voor het assortiment van webwinkels als Vision Direct. Deze webshops bieden een uitstekend aanbod, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel informeren we je over de erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Uitwijk. Zie ook onze pagina over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Uitwijk

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, praktisch, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in en rondom Uitwijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook optieken in Waardhuizen, Almkerk, Woudrichem, Rijswijk en Giessen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Uitwijk in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Uitwijk. Na deze oogtest bekijk je met de opticien welk type lens geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel geven we winkels voor een (gratis) oogmeting in Uitwijk (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Altena Optiekt Rond 154285 DEWoudrichem
Meijler OptiekDorpsstraat 344284 EHRijswijk nb
David van HeldenMaasdijk 924264 ANVeen
Krans Optiek BVEsdoornlaan 244254 AVSleeuwijk
Brilservice Van BambostHoogstraat 704251 CNWerkendam

Betaalbare lenzen kopen in Uitwijk?

Vergelijk merken en profiteer van kortingen tot 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een online speler als Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar absorberen meer viezigheid. Worden vervaardigd uit een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,50 per maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Het is dus een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €195 voor één lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €5,35 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Een leuk pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven +/- €28,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €470 per jaar (bij een brillenwinkel in Uitwijk).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je altijd informeren door een oogdeskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €27,50 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €18,00 (maandelijks).
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht bieden wij diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-uitwijk-4288

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste lenzenshops als Lensplaza verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €130 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, Clariti en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Sportlens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Uitwijk?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Uitwijk?
In de regio vinden we tal van specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. In veel gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Uitwijk te laten doen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Uitwijk. De metingen daar zijn betrouwbaar ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €5,00 en €43,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €265 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Uitwijk kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Altena.

Plaats een reactie