Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oude IJsselstreek

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oude IJsselstreek? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Oude IJsselstreek.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals verziendheid, presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een erkende opticien in Oude IJsselstreek beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de deskundige onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer Nederlanders kopen online bij discounters als Happy Eyes Club. Deze online aanbieders hebben een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel informeren we je over toonaangevende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Oude IJsselstreek. Lees hier ook alles over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Oude IJsselstreek

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of een vervelende hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Oude IJsselstreek waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal tref je ook oogzorgwinkels in Montferland, Doetinchem, Rheden, Doesburg en Brummen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Oude IJsselstreek in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Oude IJsselstreek. Hierna beoordeel je samen met de medewerker welk van de lenzen hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het overzicht hieronder verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Oude IJsselstreek (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek TimmerDames Jolinkweg 7/B7051 DGVarsseveld
Egbers Optiek HoortoestellenSpoorstraat 137051 CGVarsseveld
Bergh OptiekZeddamseweg 67041 CPs-Heerenberg
Volman Juwelier OptiekStationsstraat 17031 BMWehl
Burghardt OptiekStationsstraat 367021 CKZelhem

Goedkope lenzen kopen in Oude IJsselstreek?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 28%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. Het zoeken naar beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een internet aanbieder zoals Happy Eyes Club. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van zacht polymeer (kunststof). Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €7,25 per maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €130 per contactlensje.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €7,85 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten +/- €29,75 p/maand.

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €480 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Oude IJsselstreek).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op afstand als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €21,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,25 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. Hieronder tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-oude-ijsselstreek-7054

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende discounters als Happy Eyes Club verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €280 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, Clariti en Biotrue. Klik door voor meer informatie over Gratis lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Oude IJsselstreek?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een online aanbieder. Over het algemeen is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Oude IJsselstreek?
In de omgeving vinden we genoeg speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar de algehele conditie van de ogen. In veel gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oude IJsselstreek te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €75 per jaar. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Oude IJsselstreek. Zij geven het beste advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €8,25 en €47,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €250 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Oude IJsselstreek krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Oude IJsselstreek.

 • Voorst
 • Gendringen
 • Breedenbroek
 • Varsseveld
 • Westendorp
 • Heelweg
 • Terborg
 • Silvolde
 • Sinderen
 • Ulft
 • Etten
 • Varsselder
 • Netterden
 • Megchelen
 • Plaats een reactie