Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Doetinchem

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Doetinchem? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door het dragen van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Er zijn veel pluspunten. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op lenzenaanbieding.nl lees je aanvullende informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Doetinchem.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als bijziendheid, presbyopie, myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Doetinchem voert de oogmeting uit en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de opticien besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal contactlensdragers bestellen via het internet bij aanbieders zoals Alensa. Deze online shops staan bekend om een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder informeren we je over landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Doetinchem. Of klik door voor meer info over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Doetinchem

Ondervind je hinder van onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In het schema hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Doetinchem waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook speciaalzaken in Rheden, Doesburg, Brummen, Rozendaal en Westervoort.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Doetinchem in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Doetinchem. Vervolgens beoordeel je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het schema hieronder bieden wij winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Doetinchem (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
JAV Optiekvan Limburg Stirumlaan 1017003 BJDoetinchem
Hartemink OptiekBoliestraat 11/A7001 BADoetinchem
Nieuwstad OptiekNieuwstad 77001 ACDoetinchem
Doesburg OptiekMeipoortstraat 22/A6981 DKDoesburg
Hillenaar OptiekKerkstraat 96981 CKDoesburg

Online goedkope lenzen kopen in Doetinchem?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogist of via een online speler als Lowlens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de aantrekkelijke prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €6,15 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • 100% maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €145 voor één lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €7,75 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten circa €27,50 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag direct haarscherp ziet. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €490 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Doetinchem).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €24,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog meer keuze. In het schema hieronder check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-doetinchem-7005

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer aanbieders zoals Toplenzen verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €345 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Dailies, Biomedics en Systane. Klik door voor meer informatie over Lenzen indoen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Doetinchem?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Doetinchem?
In deze buurt kan je kiezen uit veel specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. Bij veel winkels is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Doetinchem te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 2 jaar). Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Doetinchem. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €7,50 tot €41,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €240 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook betaal je jaarlijks circa €22,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Doetinchem krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Doetinchem.

 • Gaanderen
 • Wehl
 • Plaats een reactie