Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Megchelen

Wil jij goedkope lenzen kopen in Megchelen? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bekijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Megchelen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Megchelen zal een oogmeting doen en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze specialist vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal lenzendragers kopen online bij lenzen webshops als Alensa. Deze webshops staan bekend om een uitstekend aanbod, lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Megchelen. Of klik door voor meer info over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Megchelen

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Megchelen waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker doorzoek je ook optiekzaken in Netterden, Varsselder, Etten, Ulft en Sinderen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMiddelgraaf 187071 WTUlft
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistDe Bongerd 517006 NHDoetinchem
Etosde Bongerd 517006 NHDoetinchem

Kosteloze oogmeting in Megchelen in september 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Megchelen. Daarna bekijk je samen met de oogspecialist welke contactlens past bij jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Megchelen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heutinck Juwelier en OptiekJ F Kennedyplein 13/147071 BTUlft
Hoofdstraat OptiekHoofdstraat 167061 CKTerborg
Optiek TimmerDames Jolinkweg 7/B7051 DGVarsseveld
Egbers Optiek HoortoestellenSpoorstraat 137051 CGVarsseveld
Bergh OptiekZeddamseweg 67041 CPs-Heerenberg

Betaalbare lenzen kopen in Megchelen?

Vergelijk prijzen en bespaar tot wel 34%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Vaak krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of bij een internet aanbieder zoals Lentiamo. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Goede pasvorm.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €6,45 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €160 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €6,30 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een aanrader wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven plus minus €28,00 (per 30 dagen).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter als je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €520 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Megchelen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een oogdeskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €21,00 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,00 (op maandbasis.
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-megchelen-7078

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de webwinkels als 123Lens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €200 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Alcon, Freshlook en Opti-Free. Klik door voor meer informatie over Lenzen abonnement.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Megchelen?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Megchelen?
In deze gemeente vinden we verschillende oogspeciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Megchelen te laten doen. Dat is essentieel om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Megchelen. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Indien je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €9,00 tot €49,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €280 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €15,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Megchelen kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Oude IJsselstreek.

Plaats een reactie