Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Montferland

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Montferland? Een contactlens is een dunne plastic lens en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Via onze vergelijker bekijk je aanvullende informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens die lenzen bezorgen in Montferland.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Montferland kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de oogexpertkijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een grote groep dragers van lenzen bestellen online bij aanbieders zoals 123Lens. Deze online leveranciers verkopen een gevarieerd aanbod, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel vind je de deskundige internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Montferland. Lees hier ook alles over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Montferland

Ondervind je hinder van een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande lijst bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Montferland waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl doorzoek je ook optieken in Doetinchem, Rheden, Doesburg, Brummen en Rozendaal.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Montferland in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Montferland. Als de analyse klaar is overleg je samen met de oogdeskundige welk type lens past bij jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de volgende tabel verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Montferland (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Volman Juwelier OptiekStationsstraat 17031 BMWehl
Burghardt OptiekStationsstraat 367021 CKZelhem
Punte Optiek MarioRijksweg 1017011 DTGaanderen
Oogmode bij LisSalemate 647006 CDDoetinchem
JAV Optiekvan Limburg Stirumlaan 1017003 BJDoetinchem

De goedkoopste lenzen bestellen in Montferland?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterij of via een online webwinkel als Drogisterij.net. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €4,95 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €105 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €6,90 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €29,25 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €465 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Montferland).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je hebt troebel zicht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €26,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (per 4 weken).
Andere types

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. Hieronder check je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-montferland-7038

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de webwinkels als Alensa verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €295 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Cooper vision, Avaira en Aosept. Klik door voor meer informatie over Lenzen onderhouden.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Montferland?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Montferland?
In de regio zijn er tal van oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de algehele gezondheid van de ogen. Over het algemeen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Montferland in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar). Tip: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Montferland. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest betaal je tussen de €7,25 – €59,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €275 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €22,00 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Montferland kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Montferland.

 • Stokkum
 • s-Heerenberg
 • Lengel
 • Azewijn
 • Vethuizen
 • Braamt
 • Wijnbergen
 • Loerbeek
 • Zeddam
 • Kilder
 • Didam
 • Plaats een reactie