Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Neerloon

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Neerloon? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en plaats je op je oog. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website lees je praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Neerloon.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals myopie, verziendheid, presbyopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Neerloon beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de opticien bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals Drogisterij.net. Deze online specialisten werken met een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je de erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Neerloon. Of klik door voor meer info over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Neerloon

Ondervind je hinder van slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de volgende tabel tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Neerloon waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vergelijk je ook brillenwinkels in Neerlangel, Demen, Dieden, Deursen-Dennenburg en Berghem.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Neerloon in juli 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Neerloon. Na deze meting bekijk je samen met de medewerker welk type lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de volgende tabel verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Neerloon (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stoltz OogzorgSt. Willibrordusstraat 35351 EDBerghem
Nooren OptiekSpaanderstraat 725351 BDBerghem
OOGWAARKoornstraat 525346 TLOss
Kemps OptiekWolfskooi 75345 MHOss
Bogaerts OptiekSterrebos 335344 ANOss

Goedkope lenzen kopen in Neerloon?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is kun je onderzoek door te kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en wat je dagelijks doet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online specialist als Vision Direct. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,10 (per 4 weken).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een duurzame en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €195 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn relatief goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Gemiddeld €7,65 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een positief aspect hiervan is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een aanrader wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten plus minus €27,00 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €465 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Neerloon).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €22,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,75 (maandelijks).
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-neerloon-5356

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer lenzenshops als Happy Eyes Club bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €345 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Cooper vision, Ultra en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen gratis uitproberen .

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Neerloon?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een online specialist. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Neerloon?
In deze streek zijn er tal van speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertneemt de sterkte op en analyseert de oogdruk. In de basis is de oogtest inbegrepen. Van plan om ze online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Neerloon in te plannen. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Groningen.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Neerloon. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €10,00 en €60,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €250 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €16,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Neerloon krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Oss.

Plaats een reactie