Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Dieden

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Dieden? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Het is ideaal bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Op deze website bekijk je belangrijke info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Dieden.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Dieden voert de oogmeting uit en achterhaald het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de opticien vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de lenzendragers kopen online bij webshops als Vision Direct. Deze online specialisten bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder bieden wij landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Dieden. Bekijk ook onze informatie over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Dieden

Ondervind je hinder van slecht zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, erg praktisch, en bieden bescherming voor het oog. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Dieden waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vergelijk je ook winkels in Deursen-Dennenburg, Berghem, Alem, Velddriel en Hoenzadriel.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatPastoor van Teteringstraat 175351 ENBerghem
TrekpleisterVoorstraat 155321 GEHedel
DA DrogistSingel 1940 1945 1655348 PKOss
EtosSt. Willibrordusstraat 455351 EEBerghem

Plan een afspraak voor een oogmeting in Dieden in september 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Dieden. Na de meting overleg je met de opticien welk type contactlens geschikt zijn voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Bevalt het? Dan kan je direct een set bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande tabel verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Dieden (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stoltz OogzorgSt. Willibrordusstraat 35351 EDBerghem
Nooren OptiekSpaanderstraat 725351 BDBerghem
OOGWAARKoornstraat 525346 TLOss
Kemps OptiekWolfskooi 75345 MHOss
Bogaerts OptiekSterrebos 335344 ANOss

Betaalbare lenzen kopen in Dieden?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt hangt vooral af van je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een week of 2 bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Drogisterij.net. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,50 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €120 per contactlens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €7,95 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven ongeveer €25,00 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Dieden).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, zowel in de verte als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €30,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,00 per maand.
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-dieden-5353

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Verschillende specialisten als Lensonline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €120 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Dailies, SofLens en Boston. Bekijk ook meer informatie over Lenzen informatie.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Dieden?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een online specialist. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Dieden?
In deze buurt kan je kiezen uit genoeg brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar de oogdruk. In de meeste gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Dieden in te plannen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Dieden. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je tussen de €7,50 en €54,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €255 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien heb je de kosten van zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Dieden kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Oss.

Plaats een reactie