Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Deursen-Dennenburg

Direct goedkope lenzen kopen in Deursen-Dennenburg? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website lees je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en bezoek je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Deursen-Dennenburg.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als verziendheid, presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een lokale opticien in Deursen-Dennenburg voert de oogmeting uit en analyseert het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogexpertvergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal lenzendragers bestellen online bij lenzen webshops als Toplenzen. Deze webwinkels bieden een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In deze lijst hieronder vergelijk je landelijke online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Deursen-Dennenburg. Bekijk ook onze informatie over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Deursen-Dennenburg

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Deursen-Dennenburg waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site bekijk je ook optieken in Berghem, Alem, Velddriel, Hoenzadriel en Kerkdriel.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatPastoor van Teteringstraat 175351 ENBerghem
TrekpleisterVoorstraat 155321 GEHedel
DA DrogistSingel 1940 1945 1655348 PKOss
EtosSt. Willibrordusstraat 455351 EEBerghem

Kosteloze oogmeting in Deursen-Dennenburg in september 2022

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Deursen-Dennenburg. Daarna beoordeel je samen met de oogspecialist welk model lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Je kunt ze dan direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Deursen-Dennenburg (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stoltz OogzorgSt. Willibrordusstraat 35351 EDBerghem
Nooren OptiekSpaanderstraat 725351 BDBerghem
OOGWAARKoornstraat 525346 TLOss
Kemps OptiekWolfskooi 75345 MHOss
Bogaerts OptiekSterrebos 335344 ANOss

Goedkope lenzen bestellen in Deursen-Dennenburg?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt hangt met name af van jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lensplaza. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen wel iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,85 (per 4 weken).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Dit maakt het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €175 per lensje.

Maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €7,00 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven circa €28,25 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €495 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Deursen-Dennenburg).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 per maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-deursen-dennenburg-5352

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. De meeste specialisten als ContactlensOnline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €315 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Avaira en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzenvloeistof.

FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Deursen-Dennenburg?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Vaak levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Deursen-Dennenburg?
In deze buurt werken er voldoende specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker neemt de sterkte op en onderzoekt het gezichtsvermogen. In de basis kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Deursen-Dennenburg in te plannen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Groningen.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Tip: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Deursen-Dennenburg. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €8,00 – €50,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €240 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Deursen-Dennenburg kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Oss.

Plaats een reactie