Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Engwierum

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Engwierum? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze site tref je praktische info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Engwierum.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Engwierum beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de vakman besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Steeds meer dragers van lenzen laten hun bestelling bezorgen door lenzenshops als ContactlensOnline. Deze internet oogexperts werken met een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Engwierum. Zie ook onze pagina over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Engwierum

Heb je te maken met een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, handig in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Engwierum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vind je ook optieken in Ee, Oostrum, Jouswier, Metslawier en Wetsens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Engwierum in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Engwierum. Na het onderzoek overleg je samen met de opticien welk type contactlens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Bevalt het? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het overzicht hieronder tref je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Engwierum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Online goedkope lenzen kopen in Engwierum?

Vergelijk webwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke bij jou past wordt onderzocht middels je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterijketen of d.m.v. een online webwinkel als Lensonline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar vergen wel wat meer onderhoud. Fabrikanten gebruiken hiervoor zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,99 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €130 voor één lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,30 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten circa €28,25 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €525 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Engwierum).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €25,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,25 (per 4 weken).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-engwierum-9132

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer lenzenshops als ContactlensOnline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Hiermee kan je zo €170 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, Clariti en Ote. Bekijk ook meer informatie over Multifocale lens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Engwierum?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Engwierum?
In deze streek zitten diverse opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Engwierum te laten doen. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
In de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Engwierum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €9,50 en €47,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €220 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €16,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Engwierum krijg je betrouwbare tips en adviezen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie