Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ee

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Ee? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en dient als vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website tref je meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Ee.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Ee heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze specialist kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal contactlensdragers bestellen online bij specialisten als LensExpress. Deze online leveranciers bieden een uitstekend aanbod, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Ee. Bekijk ook onze informatie over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Ee

Ondervind je hinder van onscherp zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Ee waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker vergelijk je ook optieken in Oostrum, Jouswier, Metslawier, Wetsens en Aalsum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Ee in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Ee. Als de analyse klaar is beoordeel je samen met de opticien welke contactlens voldoen aan jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het schema hieronder bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Ee (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Voordelige lenzen kopen in Ee?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 21%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door hierop te letten wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online speler als Vision Direct. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €6,40 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €155 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn betaalbaar, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €7,05 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €25,50 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je ogen worden gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €490 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Ee).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je altijd informeren door een specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €25,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,25 p/maand.
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. Hieronder lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-ee-9131

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon met hun eigen label erop. Verschillende webshops als ContactlensOnline verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €285 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Kies dan voor Dailies, Avaira en Menicon. Bekijk ook meer informatie over Maandlens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Ee?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Ee?
In de regio vinden we tal van optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de bestelling online plaatsen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Ee te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Ee. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €8,00 tot €40,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €235 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Ee krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie