Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wetsens

Wil jij goedkope lenzen kopen in Wetsens? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal bekijk je aanvullende info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens die lenzen bezorgen in Wetsens.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als hypermetropie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Wetsens kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal dragers van lenzen gebruiken artikelen van discounters als Drogisterij.net. Deze 100% online aanbieders beschikken over een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel doorzoek je professionele internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Wetsens. Lees ook meer informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Wetsens

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en ze passen perfect op het oog. Hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Wetsens waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook opticiens in Aalsum, Driezum, Wâlterswâld, Burdaard en De Falom.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Wetsens in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Wetsens. Hierop volgend bespreek je samen met de oogdeskundige welke contactlens past bij jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Wetsens (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Betaalbare lenzen kopen in Wetsens?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 26%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke bij jou past hangt vooral af van je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met draagtijd, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online webwinkel als Lensplaza. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit hydrogel. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €6,20 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een milieubewuste en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €125 voor één lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het betreft zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Ongeveer €5,05 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten plus minus €26,50 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €485 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Wetsens).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €28,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,50 per maand.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-wetsens-9122

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de discounters als Drogisterij.net verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €300 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Kies dan voor Biofinity, Clariti en Renu. Op deze site lees je ook meer over Type lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Wetsens?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Wetsens?
In deze streek zijn er verschillende oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de oogdruk. Over het algemeen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Wetsens te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog klopt. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 2 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Wetsens. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je tussen de €9,25 en €48,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €250 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Wetsens kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie