Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Metslawier

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Metslawier? Een contactlens is een slim stukje kunststof en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Door het dragen van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op onze lenzen-vergelijker tref je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en bekijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Metslawier.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, hypermetropie, presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Metslawier zal een oogmeting doen en checkt de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de deskundige overleg je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de mensen kiezen voor het gemak van lenzen webshops als Lowlens. Deze internet oogexperts werken met een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder bieden wij professionele internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Metslawier. Bekijk ook onze informatie over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Metslawier

Heb je te maken met wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Metslawier waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vergelijk je ook winkels in Wetsens, Aalsum, Driezum, Wâlterswâld en Burdaard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Metslawier in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Metslawier. Hierop volgend bespreek je met de opticien welke lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht bekijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Metslawier (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

De goedkoopste lenzen bestellen in Metslawier?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, gewoontes en budget. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of bij een online speler als Lowlens. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,80 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €105 per contactlens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €5,75 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven +/- €25,25 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €505 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Metslawier).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €24,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,50 (per 4 weken).
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. Hieronder vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-metslawier-9123

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer specialisten als Lowlens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €300 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Kies dan voor Air Optix, Avaira en Biotrue. Bekijk ook meer informatie over Daglens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Metslawier?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzenshop. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Metslawier?
In de regio heb je de keuze uit meerdere optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker neemt de sterkte op en controleert de oogdruk. Doorgaans hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Metslawier te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je interesse in hybride- of keratoconus lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Metslawier. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €7,00 tot €43,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €230 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook betaal je per jaar circa €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Metslawier krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie