Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Braamt

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Braamt? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website tref je handige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Braamt.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als verziendheid, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een erkende opticien in Braamt voert de oogmeting uit en bekijkt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met de medewerker kies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal lenzendragers kopen online bij aanbieders zoals Vision Direct. Deze online shops werken met een uitstekend aanbod, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je professionele online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Braamt. Of klik door voor meer info over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Braamt

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Braamt waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website bekijk je ook oogspecialisten in Vethuizen, Azewijn, Lengel, s-Heerenberg en Stokkum.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatStadswal 177041 AMs-Heerenberg
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistDe Bongerd 517006 NHDoetinchem
Etosde Bongerd 517006 NHDoetinchem

Oogmeting in Braamt in oktober 2022

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Braamt. Bij de volgende stap bespreek je met de medewerker welke soort lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Braamt (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bergh OptiekZeddamseweg 67041 CPs-Heerenberg
Volman Juwelier OptiekStationsstraat 17031 BMWehl
Burghardt OptiekStationsstraat 367021 CKZelhem
Punte Optiek MarioRijksweg 1017011 DTGaanderen
Oogmode bij LisSalemate 647006 CDDoetinchem

Goedkope lenzen bestellen in Braamt?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat nu geschikt is voor jou wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Standaard kan je vragen naar een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een online specialist als Misterspex. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €4,95 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €130 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €5,55 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €28,25 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Braamt).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,50 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,25 (maandelijks).
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-braamt-7047

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan met hun eigen verpakking. De meeste lenzen webshops als Lensonline bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €205 aan besparing realiseren per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, Clariti en Regard. Op deze site lees je ook meer over Vormstabiele lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Braamt?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Vaak levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Braamt?
In de regio heb je de keuze uit meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar het gezichtsvermogen. Vaak is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Braamt in te plannen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Gelderland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Niet vergeten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Braamt. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €9,75 – €54,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €250 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens heb je de kosten van zo’n €15,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Braamt kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Montferland.

Plaats een reactie