Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen s-Heerenberg

Wil jij goedkope lenzen kopen in s-Heerenberg? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met handige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in s-Heerenberg.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie.
 • Een opgeleide opticien in s-Heerenberg biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door webshops als Alensa. Deze webshops werken met een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel check je populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in s-Heerenberg. Lees hier ook alles over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in s-Heerenberg

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving s-Heerenberg waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook opticiens in Stokkum, Zeddam, Loerbeek, Kilder en Wehl.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatStadswal 177041 AMs-Heerenberg
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistDe Bongerd 517006 NHDoetinchem
Etosde Bongerd 517006 NHDoetinchem

Oogmeting in s-Heerenberg in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in s-Heerenberg. Na het onderzoek bekijk je met de optometrist welk van de lenzen past bij jouw leefstijl en wensen. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in s-Heerenberg (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bergh OptiekZeddamseweg 67041 CPs-Heerenberg
Volman Juwelier OptiekStationsstraat 17031 BMWehl
Burghardt OptiekStationsstraat 367021 CKZelhem
Punte Optiek MarioRijksweg 1017011 DTGaanderen
Oogmode bij LisSalemate 647006 CDDoetinchem

Betaalbare lenzen bestellen in s-Heerenberg?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een webshop als Toplenzen. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,10 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • 100% maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €200 per lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €6,45 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €28,00 (per 30 dagen).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €455 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in s-Heerenberg).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €20,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Perfect als je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,00 p/maand.
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-s-heerenberg-7041

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. De meeste webwinkels als Toplenzen kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €305 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Biomedics en Ote. Op deze site lees je ook meer over Nachtlens.

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in s-Heerenberg?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in s-Heerenberg?
In deze gemeente zitten allerlei opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De deskundige neemt de sterkte op en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is deze oogtest gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in s-Heerenberg te laten doen. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in s-Heerenberg. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Als je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €8,75 tot €48,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €265 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je nog zo’n €17,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in s-Heerenberg kun je professionele service krijgen. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Montferland.

Plaats een reactie