Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zeddam

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Zeddam? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op dit portaal vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Zeddam.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Zeddam heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal lenzendragers profiteren van het aanbod van webshops als Lowlens. Deze webshops werken met het beste assortiment, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder vergelijk je erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Zeddam. Bekijk ook onze informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Zeddam

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Zeddam waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook oogzorgwinkels in Loerbeek, Kilder, Wehl, Halle en Zelhem.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatKoningin Wilhelminaplein 17031 BHWehl
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistDe Bongerd 517006 NHDoetinchem
Etosde Bongerd 517006 NHDoetinchem

Deskundige oogmeting in Zeddam in oktober 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Zeddam. Vervolgens bekijk je samen met de oogdeskundige welk type lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Zeddam (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Volman Juwelier OptiekStationsstraat 17031 BMWehl
Burghardt OptiekStationsstraat 367021 CKZelhem
Punte Optiek MarioRijksweg 1017011 DTGaanderen
Oogmode bij LisSalemate 647006 CDDoetinchem
JAV Optiekvan Limburg Stirumlaan 1017003 BJDoetinchem

Goedkope lenzen bestellen in Zeddam?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk model aangeraden wordt kun je onderzoek door te kijken naar je leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lensonline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van hydrogel. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de goedkope tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,70 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €125 per contactlensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,75 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €29,50 p/maand.

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je nachtlenzen proberen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €525 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Zeddam).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €28,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder tref je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-zeddam-7038

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Het grootste deel van de online aanbieders als Happy Eyes Club verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €275 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. PureVision, Frequency en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Type lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Zeddam?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Zeddam?
In deze gemeente zitten tal van specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Zeddam op je planning te zetten. Dat is essentieel om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Gelderland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 2 jaar). Rekensom: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Zeddam. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €9,25 en €55,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €280 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €18,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Zeddam kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Montferland.

Plaats een reactie