Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Angeren

Direct goedkope lenzen kopen in Angeren? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Angeren.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als bijziendheid, myopie, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Angeren kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker overleg je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep lenzendragers gebruiken artikelen van lenzenshops als LensExpress. Deze online leveranciers werken met een uitstekend aanbod, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. In de vergelijker hieronder bieden wij de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Angeren. Bekijk ook onze informatie over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Angeren

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de regio Angeren waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vergelijk je ook optiekzaken in Doornenburg, Haalderen, Ressen, Bemmel en Oosterhout.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMarkt 326681 AEBemmel
TrekpleisterMarkt 96651 BCDruten
DA DrogistDorpsstraat 456681 BLBemmel
EtosDorpsstraat 646661 ENElst

Kosteloze oogmeting in Angeren in september 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Angeren. Na deze meting bekijk je met de opticien welk van de lenzen past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Angeren (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Het Huis Arends OpticiensDorpsstraat 566681 BPBemmel
Optiek ThijssenDorpsstraat 50/E6681 BNBemmel
Optiek & Optometrie Over – BetuweHet Dorpsplein 236674 BVHerveld
Reugebrink OpticiensHoofdstraat 156671 CBZetten
IJzendoorn Optiek VanPolenplein 286665 CNDriel

Online goedkope lenzen kopen in Angeren?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke bij jou past is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of bij een online webwinkel als Lowlens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Af te wisselen met bril.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €6,55 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €100 per losse lens.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €5,95 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven circa €25,25 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €530 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Angeren).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €26,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,00 per maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-angeren-6687

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon met hun eigen label erop. Verschillende specialisten als Sightful kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €275 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Bausch & Lomb, EyeDefinition en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Maandlens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Angeren?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Angeren?
In de omgeving vinden we verschillende oogwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. Vaak is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Opticiens raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Angeren in te plannen. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €50 per jaar. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Angeren. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €8,00 – €52,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €220 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je jaarlijks circa €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Angeren krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Lingewaard.

Plaats een reactie