Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Walsoorden

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Walsoorden? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Middels lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het gemak is enorm. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site tref je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en lees je over optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Walsoorden.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie.
 • Een erkende opticien in Walsoorden voert de oogmeting uit en checkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Toplenzen. Deze internet oogexperts werken met een gevarieerd aanbod, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij landelijke internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Walsoorden. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Walsoorden

Heb je te maken met een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de regio Walsoorden waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker zoek je ook optieken in Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart en Terhole.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Walsoorden in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Walsoorden. Op basis daarvan overleg je met de medewerker welke soort lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Walsoorden (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bart Vervaet OptiekKerkdreef 114571 GHAxel
de schaap & falkenstein optiekPassage 54571 GGAxel
Groenewegen OptometrieKorte Nieuwstraat 34561 AXHulst
Schelfhout voor oog en oorAxelsestraat 434537 ABTerneuzen
Henno Cysouw OptiekMarkt 194531 EPTerneuzen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Walsoorden?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is met name afhankelijk van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online specialist als 123Lens. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar absorberen meer viezigheid. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €6,20 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €180 per lensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €5,50 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven circa €26,50 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Walsoorden).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €23,00 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,25 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-walsoorden-4588

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Veel aanbieders zoals Misterspex werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €305 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bekende producenten zijn PureVision, Avaira en Systane. Op deze site lees je ook meer over Lenzen indoen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Walsoorden?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Walsoorden?
In de omgeving heb je de keuze uit meerdere oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de algehele gezondheid van je ogen. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Walsoorden te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zeeland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 3 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Walsoorden. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €7,00 – €57,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €230 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien betaal je jaarlijks circa €21,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Walsoorden kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Hulst.

Plaats een reactie