Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hengstdijk

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Hengstdijk? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De voordelen zijn groot. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Hengstdijk.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Hengstdijk beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze opticien kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal contactlensdragers gebruiken artikelen van specialisten als Vision Direct. Deze online specialisten werken met een zeer groot assortiment, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hengstdijk. Op deze website lees je ook alles over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Hengstdijk

Heb jij dagelijks last van wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In het schema hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Hengstdijk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook winkels in Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde, Koewacht en Overslag.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Hengstdijk in juli 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Hengstdijk. Vervolgens vergelijk je samen met de oogdeskundige welke contactlens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het schema hieronder tref je locaties voor een (gratis) oogmeting in Hengstdijk (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bart Vervaet OptiekKerkdreef 114571 GHAxel
de schaap & falkenstein optiekPassage 54571 GGAxel
Groenewegen OptometrieKorte Nieuwstraat 34561 AXHulst
Schelfhout voor oog en oorAxelsestraat 434537 ABTerneuzen
Henno Cysouw OptiekMarkt 194531 EPTerneuzen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Hengstdijk?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt vooral af van jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Happy Eyes Club. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar absorberen meer viezigheid. Fabrikanten gebruiken hiervoor een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €7,50 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een ecologische en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €150 per individuele lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €6,60 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven +/- €28,75 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €470 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Hengstdijk).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €28,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,75 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-hengstdijk-4585

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. De meeste specialisten als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €280 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, Blink en Ote. Lees ook meer informatie over Sportlens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Hengstdijk?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Hengstdijk?
In deze regio zijn er diverse brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Hengstdijk te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Hengstdijk. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €5,25 – €53,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €275 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien betaal je jaarlijks circa €20,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Hengstdijk kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Hulst.

Plaats een reactie