Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kuitaart

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Kuitaart? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Kuitaart.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Kuitaart biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze vakman besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal consumenten bestellen online bij webshops als Lowlens. Deze verkopers hebben een veelzijdig aanbod, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel bieden wij de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Kuitaart. Zie ook onze pagina over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Kuitaart

Heb je te maken met een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Kuitaart waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker bekijk je ook speciaalzaken in Terhole, Vogelwaarde, Koewacht, Overslag en Zuiddorpe.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Kuitaart in juli 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Kuitaart. Hierop volgend vergelijk je samen met de opticien welke contactlens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Kuitaart (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bart Vervaet OptiekKerkdreef 114571 GHAxel
de schaap & falkenstein optiekPassage 54571 GGAxel
Groenewegen OptometrieKorte Nieuwstraat 34561 AXHulst
Schelfhout voor oog en oorAxelsestraat 434537 ABTerneuzen
Henno Cysouw OptiekMarkt 194531 EPTerneuzen

Betaalbare lenzen kopen in Kuitaart?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 37%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal kan je vragen naar een probeerset. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij of d.m.v. een online webwinkel als Lensplaza. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en goedkopere prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €7,45 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een milieubewuste en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €125 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €5,20 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €26,25 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €455 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Kuitaart).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht kan erg wazig zijn, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €23,50 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-kuitaart-4584

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende specialisten als Lensonline beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €265 p/jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Air Optix, SofLens en Renu. Bekijk ook meer informatie over Torische lens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Kuitaart?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzenshop. Doorgaans is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Kuitaart?
In deze gemeente werken er genoeg speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Kuitaart op je planning te zetten. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €150 (per 2 jaar). Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Kuitaart. Deze medewerkers geven goede adviezen en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €10,00 – €42,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €260 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Kuitaart kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Hulst.

Plaats een reactie