Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hilversum

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Hilversum? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website lees je uitgebreide info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Hilversum.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Hilversum biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep dragers van lenzen bestellen via het internet bij webwinkels als Alensa. Deze webshops staan bekend om een uitstekend aanbod, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel doorzoek je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Hilversum. Zie ook onze pagina over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Hilversum

Heb je last van slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, handig in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Hilversum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vind je ook opticiens in Ouder-Amstel, Amstelveen, Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Hilversum in juli 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Hilversum. Als de analyse klaar is bespreek je met de oogspecialist welk type lens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vergelijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Hilversum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van Gestel OptiekEmmastraat 381211 NHHilversum
Buffing OptiekNeuweg 241211 LWHilversum
De Oogkas duurzame designbrillens-Gravelandseweg 46/A1211 BTHilversum
Jasper Bril DesignSchoutenstraat 21211 BMHilversum
Westwijk OpticiensWestwijkplein 801187 LVAmstelveen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Hilversum?

Vergelijk webshops en krijg kortingen van wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Standaard krijg je een probeerset mee. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Misterspex. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Fabrikanten gebruiken hiervoor zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Uiterst comfortabel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: al vanaf €5,35 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €160 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €6,00 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €29,50 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €485 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Hilversum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €29,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €18,25 p/maand.
Andere types

Naast de populaire contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-hilversum-1216

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Het grootste deel van de webshops als Lentiamo verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €120 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, EasySept en Menicon. Klik door voor meer informatie over Gratis lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Hilversum?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Hilversum?
In deze regio zitten verschillende oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist kijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hilversum te laten doen. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn is het verstandig om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Rekensom: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Hilversum. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €7,00 – €51,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €230 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Hilversum kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Hilversum.

Plaats een reactie