Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Amstelveen

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Amstelveen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze pagina vind je meer informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Amstelveen.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Amstelveen zal een oogmeting doen en onderzoekt de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Steeds meer consumenten kopen online bij aanbieders zoals Lensonline. Deze online aanbieders verkopen het beste assortiment, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bieden wij de populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Amstelveen. Lees hier ook alles over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Amstelveen

Heb je te maken met slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Amstelveen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je ook speciaalzaken in Waterland, Edam-Volendam, Landsmeer, Diemen en Amsterdam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Amstelveen in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Amstelveen. Hierna overleg je samen met de opticien welk type lens het beste aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Amstelveen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Haan Oogadviseur Speciaaloptiek DeKostverlorenhof 1601183 HKAmstelveen
Destination Optiek AmstelveenDorpsstraat 551182 JBAmstelveen
Goglidze Pearle Opticiens IGalerij 1401181 ZSAmstelveen
BrilserviceRembrandthof 331181 ZLAmstelveen
Specsavers Opticiens AmstelveenBinnenhof 291181 ZHAmstelveen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Amstelveen?

Vergelijk winkels en bestel met kortingen oplopend tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  In de regel zul je een probeerset ontvangen. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals LensExpress. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €7,45 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Volledig maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €125 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €6,00 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven circa €27,25 p/maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Het is wel iets duurder, circa €465 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Amstelveen).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €24,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,00 p/maand.
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-amstelveen-1186

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de lenzen webshops als Lowlens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €110 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, Ultra en Ote. Op deze site lees je ook meer over Lenzen indoen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Amstelveen?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je geen verzendkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Amstelveen?
In deze gemeente werken er tal van speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. Over het algemeen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Amstelveen op je planning te zetten. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Amstelveen. De metingen daar zijn betrouwbaar ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €5,25 tot €55,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €255 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je nog zo’n €23,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Amstelveen kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Amstelveen.

Plaats een reactie