Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Heusden

Direct goedkope lenzen kopen in Heusden? Een contactlens is gemaakt van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze site tref je nuttige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Heusden.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als verziendheid, myopie, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Heusden beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal mensen kiezen voor het assortiment van specialisten als Sightful. Deze webshops beschikken over een zeer groot assortiment, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bieden wij de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Heusden. Of klik door voor meer info over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Heusden

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, praktisch, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de volgende tabel bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Heusden waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker bekijk je ook winkels in s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Heusden in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Heusden. Bij de volgende stap overleg je samen met de medewerker welke lens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. Hieronder bekijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Heusden (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greef Optiek Mari dePlein 25251 ATVlijmen
Cools OogzorgDe Akker 75251 ABVlijmen
Dutch Visionairs BVKievitsven 805249 JKRosmalen
KIJK EENS brillen – lenzenCatelijnen 145241 CWRosmalen
Gloudemans OptiekLokerenpassage 415235 KRDen Bosch

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Heusden?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 28%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een aantal weken kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of via een online aanbieder als Toplenzen. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,80 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €195 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €7,65 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten circa €26,25 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €515 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Heusden).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,50 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Via multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,25 p/maand.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-heusden-5251

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer webwinkels als Lowlens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €255 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Johnson & Johnson, Frequency en Aosept. Lees ook meer informatie over Nacht lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Heusden?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Heusden?
In de regio kan je kiezen uit diverse oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele ooggezondheid. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Heusden aan te vragen. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 2 jaar. Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Heusden. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €7,50 – €55,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €235 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Heusden kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Heusden.

 • Drunen
 • Elshout
 • Vlijmen
 • Nieuwkuijk
 • Haarsteeg
 • Doeveren
 • Hedikhuizen
 • Heesbeen
 • Herpt
 • Oudheusden
 • Plaats een reactie