Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Waalwijk

Direct goedkope lenzen kopen in Waalwijk? Een contactlens is een plastic lensjeen dient als vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het gemak is enorm. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Waalwijk.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie.
 • Een lokale opticien in Waalwijk voert de oogmeting uit en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze opticien bepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep lenzendragers kiezen voor het gemak van webwinkels als Drogisterij.net. Deze online specialisten beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder bieden wij de beste internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Waalwijk. Of klik door voor meer info over Torische lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Waalwijk

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en ze passen perfect op het oog. In deze tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Waalwijk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site doorzoek je ook opticiens in Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek en Haaren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Waalwijk in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Waalwijk. Na deze oogtest bespreek je met de optometrist welk van de lenzen past bij jouw situatie en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder tref je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Waalwijk (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stassar OptiekStationsstraat 525141 GGWaalwijk
Bouwman OptiekStationsstraat 235141 GBWaalwijk
Optiek KoningsNieuwstraat 165126 CEGilze
J.K. van der ZwaardWouwerbroek 525122 GXRijen
Oogzorg- en hoorcentrum van RooijStationsstraat 735121 ECRijen

Voordelige lenzen bestellen in Waalwijk?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, gewoontes en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Vaak zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterij of d.m.v. een internet aanbieder zoals Misterspex. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Je profiteert van uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,65 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieubewuste en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €190 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €6,00 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €29,75 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €520 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Waalwijk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €23,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,75 (per 4 weken).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-waalwijk-5143

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de webshops als Lensonline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €260 p/jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Avaira en Aosept. Bekijk ook meer informatie over Drogisterijen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Waalwijk?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Waalwijk?
In deze gemeente zijn er veel brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Waalwijk aan te vragen. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Waalwijk. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €6,25 – €58,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €240 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Waalwijk kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Waalwijk.

 • Sprang-Capelle
 • Waspik
 • Plaats een reactie