Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Elshout

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Elshout? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze site tref je handige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Elshout.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een lokale opticien in Elshout kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Meer en meer Nederlanders mensen gebruiken artikelen van aanbieders zoals Lensplaza. Deze online aanbieders bieden een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je landelijke online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Elshout. Bekijk ook onze informatie over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Elshout

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Elshout waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker vergelijk je ook brillenwinkels in Drunen, Riel, Gilze, Hulten en Molenschot.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Elshout in september 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Elshout. Na het onderzoek overleg je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Elshout (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brillenhuys ‘tHugo de Grootstraat 265151 EHDrunen
Optiek Van den DriesGrotestraat 1295151 BKDrunen
Stassar OptiekStationsstraat 525141 GGWaalwijk
Bouwman OptiekStationsstraat 235141 GBWaalwijk
Optiek KoningsNieuwstraat 165126 CEGilze

Goedkope lenzen bestellen in Elshout?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de pasvorm, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Normaal zul je een probeerset ontvangen. Je kunt ze eerst even uitproberen. Na de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online aanbieder als Lentiamo. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer flexibel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,75 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €170 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €6,25 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €29,25 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant als je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Elshout).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €31,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €18,75 (per 30 dagen).
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bieden wij een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-elshout-5154

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. De meeste discounters als Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €130 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Proclear, EasySept en Biotrue. Lees ook meer informatie over Welke lenzen zijn geschikt?.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Elshout?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een online aanbieder. Vaak is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Elshout?
In deze gemeente vinden we diverse brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Elshout te laten doen. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Elshout. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €9,00 tot €50,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €285 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €22,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Elshout kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Heusden.

Plaats een reactie