Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nieuwkuijk

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nieuwkuijk? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Door het dragen van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Nieuwkuijk.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals myopie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Nieuwkuijk zal een oogmeting doen en checkt het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de medewerker kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor het gemak van lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze online shops werken met het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker bekijk je de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Nieuwkuijk. Op deze website lees je ook alles over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Nieuwkuijk

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de volgende tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Nieuwkuijk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website zoek je ook optieken in Vlijmen, Rosmalen, De Moer, Kaatsheuvel en Waspik.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Nieuwkuijk in september 2023

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Nieuwkuijk. Hierop volgend bekijk je met de oogdeskundige welk model lens voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het overzicht hieronder vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Nieuwkuijk (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greef Optiek Mari dePlein 25251 ATVlijmen
Cools OogzorgDe Akker 75251 ABVlijmen
Dutch Visionairs BVKievitsven 805249 JKRosmalen
KIJK EENS brillen – lenzenCatelijnen 145241 CWRosmalen
Gloudemans OptiekLokerenpassage 415235 KRDen Bosch

Online goedkope lenzen kopen in Nieuwkuijk?

Vergelijk tarieven en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Standaard kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of via een online specialist als 123Lens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Dit artikel wordt aangeraden om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en gunstige tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,75 (maandelijks).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €200 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €7,15 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen ongeveer €27,50 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €525 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Nieuwkuijk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €25,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,75 p/maand.
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In onderstaand overzicht bieden wij een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-nieuwkuijk-5253

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de webwinkels als Lensonline verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €110 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Cooper vision, EasySept en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Maandlens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Nieuwkuijk?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Nieuwkuijk?
In deze gemeente heb je de keuze uit meerdere oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de samenwerking tussen je ogen. In veel gevallen is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Nieuwkuijk te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of andere oogproblemen is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €300 (per 2 jaar). Advies: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Nieuwkuijk. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €7,50 tot €53,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €290 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien betaal je per jaar circa €18,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Nieuwkuijk krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Heusden.

Plaats een reactie