Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hedikhuizen

Wil jij goedkope lenzen kopen in Hedikhuizen? Een contactlens is een optisch hulpmiddel ter vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze site bekijk je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bezoek je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Hedikhuizen.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als presbyopie, bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Hedikhuizen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze specialist besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Steeds meer contactlensdragers bestellen online bij lenzenshops als Happy Eyes Club. Deze internet oogexperts bieden een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder informeren we je over populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hedikhuizen. Op deze website lees je ook alles over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Hedikhuizen

Heb jij dagelijks last van wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de regio Hedikhuizen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vergelijk je ook winkels in Doeveren, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen en Rosmalen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatPlein 145251 ATVlijmen
TrekpleisterStationsstraat 75141 GBWaalwijk
DA DrogistMolenhoekpassage 85242 CZRosmalen
EtosGroote Wielenlaan 3895247 JCRosmalen

Vrijblijvende oogmeting in Hedikhuizen in september 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Hedikhuizen. Als de analyse klaar is beoordeel je samen met de oogspecialist welk model lens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Hedikhuizen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greef Optiek Mari dePlein 25251 ATVlijmen
Cools OogzorgDe Akker 75251 ABVlijmen
Dutch Visionairs BVKievitsven 805249 JKRosmalen
KIJK EENS brillen – lenzenCatelijnen 145241 CWRosmalen
Gloudemans OptiekLokerenpassage 415235 KRDen Bosch

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Hedikhuizen?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 20%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een webshop als Sightful. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Goede pasvorm.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €5,20 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €185 per lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €5,05 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

De daglenzen mag je 1 dag in doen, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €28,75 (per 4 weken).

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €485 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Hedikhuizen).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €26,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,50 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het volgende lijstje lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-hedikhuizen-5256

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer online aanbieders als Sightful verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €300 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, Ultra en Boston. Klik door voor meer informatie over Zachte lens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Hedikhuizen?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Hedikhuizen?
In deze buurt zitten allerlei optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en controleert de samenwerking tussen je ogen. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hedikhuizen te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Niet vergeten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Hedikhuizen. De metingen daar zijn betrouwbaar ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €5,75 tot €49,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €260 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij heb je de kosten van zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Hedikhuizen krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Heusden.

Plaats een reactie