Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Termunten

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Termunten? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door het dragen van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Termunten.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als bijziendheid, hypermetropie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Termunten zal een oogmeting doen en ontdekt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze specialist bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door specialisten als 123Lens. Deze online leveranciers beschikken over een uitstekend aanbod, gunstige prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In de vergelijker hieronder informeren we je over landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Termunten. Bekijk ook onze informatie over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Termunten

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of een vervelende hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Termunten waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker bekijk je ook speciaalzaken in Woldendorp, Wagenborgen, Nieuwolda, Nieuw Scheemda en t Waar.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Termunten in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Termunten. Hierop volgend bespreek je met de opticien welk model lens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. Hieronder verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Termunten (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum

Lenzen kopen en laten bezorgen in Termunten?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen krijg je een probeerset mee. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online speler als ContactlensOnline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €5,60 (per 4 weken).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €115 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €5,60 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €28,50 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €495 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Termunten).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €30,50 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,75 p/maand.
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-termunten-9947

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzen webshops als 123Lens beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €120 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Bausch & Lomb, Blink en Menicon. Lees ook meer informatie over Lenzenvloeistof.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Termunten?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Termunten?
In deze streek kan je kiezen uit veel optiekzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt het gezichtsvermogen. In de basis is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Termunten te laten doen. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Groningen.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €150 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Termunten. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €9,00 – €49,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €285 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €15,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Termunten kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Delfzijl.

Plaats een reactie