Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen IJmuiden

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in IJmuiden? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en dient als vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl vind je meer informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en lees je over optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in IJmuiden.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in IJmuiden zal een oogmeting doen en achterhaald het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogspecialist onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Steeds meer consumenten laten hun bestelling bezorgen door lenzen webshops als Lowlens. Deze webwinkels bieden een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder tref je de erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in IJmuiden. Of klik door voor meer info over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in IJmuiden

Sta je ook elke dag op met wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving IJmuiden waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal doorzoek je ook oogzorgwinkels in Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in IJmuiden in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in IJmuiden. Bij de volgende stap overleg je samen met de medewerker welk van de lenzen het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in IJmuiden (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Koster Brillen & Koster KidsPlein 1945 51971 GAIJmuiden
Toman Optiek EuropapleinEuropaplein 31/331966 WBHeemskerk
Optiek HarmseDr Prinsengalerij 161962 PRHeemskerk
BOLLEMEIJER Brillen & Contactlenzen Sinds 1924Gerrit van Assendelftstr 201961 NKHeemskerk
BrilpointPresident Kennedyplein 71945 SGBeverwijk

Lenzen bestellen en laten bezorgen in IJmuiden?

Vergelijk webshops en bestel met kortingen oplopend tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een online speler als Misterspex. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is hydrogel. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €6,90 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €165 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €7,80 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €26,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €490 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in IJmuiden).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €28,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,00 (maandelijks).
Andere soorten

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-ijmuiden-1973

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Verschillende webshops als Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €205 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, SofLens en Renu. Op deze website lees je ook alles over Welke lenzen zijn geschikt?.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in IJmuiden?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in IJmuiden?
In deze streek zitten meerdere optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt de oogdruk. In de meeste gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in IJmuiden te laten uitvoeren. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog correct is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €150 (per 2 jaar). Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in IJmuiden. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Als je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €5,50 – €54,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €280 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €20,50 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in IJmuiden kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Velsen.

Plaats een reactie