Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Overveen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Overveen? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op deze pagina tref je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Overveen.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Overveen zal een oogmeting doen en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de mensen laten hun bestelling bezorgen door lenzenshops als Lensplaza. Deze webshops hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker check je de beste internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Overveen. Lees ook meer informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Overveen

Zoek jij een oplossing voor een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Overveen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site tref je ook optieken in Velserbroek, Driehuis, Velsen-Zuid, IJmuiden en Velsen-Noord.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Overveen in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Overveen. Na deze meting overleg je met de optometrist welk model lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het schema hieronder bekijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Overveen (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kuipers OpticiensZijlstraat 972011 TMHaarlem
Federmann OpticiensGrote Houtstraat 372011 SCHaarlem
Ace & TateKruisstraat 352011 PWHaarlem
Koster Brillen & Koster KidsPlein 1945 51971 GAIJmuiden
Toman Optiek EuropapleinEuropaplein 31/331966 WBHeemskerk

Goedkope lenzen bestellen in Overveen?

Vergelijk winkels en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een webshop als Alensa. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om hoge zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €7,50 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €130 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €7,90 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €28,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je ogen worden gecorrigeerd als je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten liggen op zo’n €520 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Overveen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €21,50 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,00 (op maandbasis.
Alternatieven

Naast de meest gekozen contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-overveen-2015

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Verschillende discounters als Toplenzen kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €285 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Bestel dan o.a. Alcon, Clariti en Ote. Op deze site lees je ook meer over Type lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Overveen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Doorgaans is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Overveen?
In de omgeving heb je de keuze uit genoeg speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Overveen op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog klopt. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €50 per jaar. Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Overveen. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €5,50 tot €44,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €235 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €15,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Overveen kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Bloemendaal.

Plaats een reactie