Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Haarlem

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Haarlem? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Dankzij lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Haarlem.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Haarlem zal een oogmeting doen en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze oogexpertonderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals 123Lens. Deze online shops staan bekend om een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst vergelijk je professionele online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Haarlem. Bekijk ook onze informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Haarlem

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Haarlem waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina doorzoek je ook oogzorgwinkels in Velsen, Heemskerk, Beverwijk, Bergen Noord-Holland en Uitgeest.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Haarlem in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Haarlem. Hierna overleg je met de oogspecialist welke lens geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder bieden wij adressen voor een (gratis) oogmeting in Haarlem (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Luyf OptiekRijksstraatweg 142022 DAHaarlem
Kat OptiekGeneraal Cronjestraat 632021 JCHaarlem
Van der Geest OptiekGeneraal Cronjestraat 152021 JAHaarlem
Kuipers OpticiensZijlstraat 972011 TMHaarlem
Federmann OpticiensGrote Houtstraat 372011 SCHaarlem

Goedkope lenzen bestellen in Haarlem?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt af vanje levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist adviseert je hier verder over. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De opticien controleert de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,50 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €125 per individuele lens.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €6,65 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €27,00 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag direct haarscherp ziet. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Het is wel iets duurder, circa €460 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Haarlem).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €30,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,75 (per 4 weken).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-haarlem-2023

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer webshops als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €260 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Proclear, Avaira en Systane. Klik door voor meer informatie over Optiekzaken.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Haarlem?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Haarlem?
In de omgeving heb je de keuze uit allerlei speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogspecialist doet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt het gezichtsvermogen. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Haarlem te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij branderige ogen of andere oogproblemen is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 3 jaar). Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Haarlem. Je kunt daar terecht voor goede tips en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €5,00 tot €59,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €280 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €21,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Haarlem krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Haarlem.

 • Spaarndam
 • Plaats een reactie