Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Schiphol-Rijk

Direct goedkope lenzen kopen in Schiphol-Rijk? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina vind je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen en lees je over shops en opticiens die lenzen bezorgen in Schiphol-Rijk.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als myopie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een lokale opticien in Schiphol-Rijk voert de oogmeting uit en bekijkt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de deskundige kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de dragers van lenzen bestellen online bij aanbieders zoals Sightful. Deze webshops werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst informeren we je over erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Schiphol-Rijk. Op deze website lees je ook alles over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Schiphol-Rijk

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, gevoelloos, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Schiphol-Rijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je ook oogspecialisten in Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd en Zandeweer.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Schiphol-Rijk in juni 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Schiphol-Rijk. Vervolgens bespreek je samen met de medewerker welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel verstrekken we winkels voor een (gratis) oogmeting in Schiphol-Rijk (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ev’n zienOuddiemerlaan 161111 HJDiemen
New Look OptiekArent Krijtsstraat 461111 AMDiemen
Beta Opticiens I.Bijlmerdreef 11901103 JWAmsterdam
VOF Christiaan Joor OptiekMiddenweg 2571098 ARAmsterdam
Metz Technische GlasbewerkingHooistraat 11097 TXAmsterdam

Betaalbare lenzen kopen in Schiphol-Rijk?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar je lifestyle, je hobbies en financiën. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzentest
  Normaal zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een webshop als Happy Eyes Club. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €6,10 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een milieubewuste en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €150 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €7,15 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten ongeveer €26,75 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €460 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Schiphol-Rijk).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €25,50 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (op maandbasis.
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming tref je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-schiphol-rijk-1119

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer lenzen webshops als Alensa beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €310 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Bausch & Lomb, Freshlook en Systane. Klik door voor meer informatie over Soorten lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Schiphol-Rijk?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Schiphol-Rijk?
In de omgeving vinden we genoeg brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de algehele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Schiphol-Rijk te laten doen. Dit is belangrijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Rekensom: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je nacht- of torische lenzen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Schiphol-Rijk. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €9,50 tot €42,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €270 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €17,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Schiphol-Rijk kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Haarlemmermeer.

Plaats een reactie