Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Duivendrecht

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Duivendrecht? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met praktische info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bezoek je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Duivendrecht.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Duivendrecht kan een oogmeting uitvoeren en analyseert het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze opticien vergelijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de Nederlanders kopen online bij webwinkels als Misterspex. Deze verkopers staan bekend om een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bieden wij de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Duivendrecht. Of klik door voor meer info over Beste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Duivendrecht

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Duivendrecht waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website vind je ook optiekzaken in Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd, Zandeweer, Eppenhuizen en Kantens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Duivendrecht in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Duivendrecht. Na het onderzoek bekijk je met de oogspecialist welk model lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In deze tabel bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Duivendrecht (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ev’n zienOuddiemerlaan 161111 HJDiemen
New Look OptiekArent Krijtsstraat 461111 AMDiemen
Beta Opticiens I.Bijlmerdreef 11901103 JWAmsterdam
VOF Christiaan Joor OptiekMiddenweg 2571098 ARAmsterdam
Metz Technische GlasbewerkingHooistraat 11097 TXAmsterdam

Betaalbare lenzen kopen in Duivendrecht?

Vergelijk kosten en bespaar tot maar liefst 37%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt vooral af van jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen kan je vragen naar een probeerset. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogist of d.m.v. een online specialist als Sightful. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Ze worden gemaakt van hydrogel. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Uiterst comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €7,00 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Dit maakt het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €115 per lensje.

Maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €5,95 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten +/- €27,75 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Duivendrecht).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een deskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €21,50 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,25 p/maand.
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het volgende lijstje bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-duivendrecht-1115

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer discounters als Toplenzen verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €240 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Johnson & Johnson, Frequency en Ote. Op deze website lees je ook alles over Opticiens.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Duivendrecht?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Duivendrecht?
In deze streek werken er tal van brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de oogdruk. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Duivendrecht op je planning te zetten. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €50 per jaar. Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Duivendrecht. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €7,00 en €60,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €255 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop betaal je nog zo’n €16,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Duivendrecht krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Ouder-Amstel.

Plaats een reactie