Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zuidoostbeemster

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Zuidoostbeemster? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en ze passen bij elke stijl. Op deze site bieden wij aanvullende informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Zuidoostbeemster.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie, verziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Zuidoostbeemster beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist kies je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal Nederlanders gebruiken artikelen van discounters als LensExpress. Deze online shops hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder vergelijk je populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Zuidoostbeemster. Lees ook meer informatie over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Zuidoostbeemster

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Zuidoostbeemster waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website bekijk je ook winkels in Wijdewormer, Watergang, Ilpendam, Purmerland en Oude Meer.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Zuidoostbeemster in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Zuidoostbeemster. Na het onderzoek bekijk je met de opticien welk type lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Zuidoostbeemster (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OptiekLensWoestijnstraat 411448 PDPurmerend
Optologisch Centrum PurmerendOverlanderstraat 4631445 CNPurmerend
E. Lutters- van de VenGildeplein 821445 BMPurmerend
Cornea OptiekLeeuwerikplein 171444 HWPurmerend
Koopman-OptiekKaasmarkt 11441 BGPurmerend

Voordelige lenzen bestellen in Zuidoostbeemster?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt wordt onderzocht middels jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen is het onmisbaar dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Lowlens. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de goedkope tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: bestellen v.a. €5,60 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €180 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,95 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven plus minus €28,00 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €525 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Zuidoostbeemster).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, zowel op afstand als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een erkende opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €21,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,50 per maand.
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen heb je nog meer keuze. In het schema hieronder check je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-zuidoostbeemster-1461

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Verschillende discounters als ContactlensOnline beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €140 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, EasySept en Regard. Op deze site lees je ook meer over Lenzen onderhouden.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Zuidoostbeemster?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Zuidoostbeemster?
In deze streek vinden we meerdere specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen. Doorgaans is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Zuidoostbeemster te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog goed is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Opmerking: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Zuidoostbeemster. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal je tussen de €5,75 tot €44,00 (per 4 weken). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €245 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je per jaar circa €21,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Zuidoostbeemster kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Beemster.

Plaats een reactie