Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Losdorp

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Losdorp? Een contactlens is gemaakt van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door lenzen te gebruiken zie je veel meer en veel scherper. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker tref je handige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Losdorp.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, presbyopie, verziendheid, hypermetropie, myopie.
 • Een erkende opticien in Losdorp zal een oogmeting doen en bekijkt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertoverleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door discounters als ContactlensOnline. Deze verkopers staan bekend om een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Losdorp. Bekijk ook onze informatie over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Losdorp

Heb je te maken met een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de regio Losdorp waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vind je ook winkels in Bierum, Holwierde, Krewerd, Garnwerd en Feerwerd.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Losdorp in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Losdorp. Hierop volgend bespreek je met de oogspecialist welk model lens aangeraden wordt voor jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In deze tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Losdorp (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Losdorp?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt vooral af van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  Vaak ontvang je een probeerset. Je kunt ze eerst even uitproberen. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online specialist als Lowlens. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel een grotere kans op infecties. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €6,30 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €145 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Ongeveer €7,10 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een aanrader wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven ongeveer €26,50 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €460 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Losdorp).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €19,50 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,25 p/maand.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-losdorp-9907

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste specialisten als Vision Direct beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Hiermee kan je zo €295 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Cooper vision, SofLens en Opti-Free. Klik door voor meer informatie over Gratis lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Losdorp?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Losdorp?
In de regio zitten tal van specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Losdorp te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Groningen.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Losdorp. De metingen daar zijn betrouwbaar ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €7,50 – €59,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €245 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €20,50 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Losdorp kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Delfzijl.

Plaats een reactie