Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Krewerd

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Krewerd? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en lees je over drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Krewerd.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals presbyopie, bijziendheid, verziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Krewerd biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze vakman kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal mensen dragen producten van lenzenshops als Vision Direct. Deze verkopers staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bieden wij de erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Krewerd. Op deze website lees je ook alles over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Krewerd

Ondervind je hinder van een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In het onderstaande overzicht vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Krewerd waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal doorzoek je ook oogzorgwinkels in Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Saaksum en Lauwerzijl.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Krewerd in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Krewerd. Na het onderzoek bespreek je met de medewerker welk model lens past bij jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Krewerd (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn

Lenzen kopen en laten bezorgen in Krewerd?

Vergelijk webshops en bespaar tot wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online specialist als Lensplaza. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,15 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €110 per lens.

Maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Gemiddeld €6,65 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen circa €28,00 (per 4 weken).

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €475 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Krewerd).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €30,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,00 (op maandbasis.
Alternatieven

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-krewerd-9904

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de webshops als Misterspex verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €215 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Proclear, Clariti en Renu. Op deze site lees je ook meer over Lens informatie.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Krewerd?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Vaak levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Krewerd?
In de omgeving vinden we veel oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertmeet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Vaak is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Krewerd in te plannen. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een troebel zicht is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Krewerd. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €8,50 tot €55,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €260 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €20,50 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Krewerd kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Delfzijl.

Plaats een reactie