Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Holwierde

Direct goedkope lenzen kopen in Holwierde? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Holwierde.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als presbyopie, myopie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Holwierde zal een oogmeting doen en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze opticien kies je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders lenzendragers bestellen via het internet bij webshops als Lowlens. Deze 100% online aanbieders hebben een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vergelijk je erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Holwierde. Op deze website lees je ook alles over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Holwierde

Heb je last van een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Holwierde waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker tref je ook optieken in Krewerd, Garnwerd, Feerwerd, Ezinge en Saaksum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Holwierde in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Holwierde. Op basis daarvan bespreek je met de medewerker welk model lens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Holwierde (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn

Betaalbare lenzen bestellen in Holwierde?

Vergelijk webwinkels en krijg kortingen van wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past hangt met name af van je leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met draagtijd, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een online webwinkel als 123Lens. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,10 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €160 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €7,75 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €28,25 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €500 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Holwierde).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €25,50 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,25 p/maand.
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna bieden wij een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-holwierde-9905

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer online aanbieders als Lentiamo beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €185 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere PureVision, Avaira en Renu. Bekijk ook meer informatie over Lenzen indoen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Holwierde?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Holwierde?
In de omgeving werken er verschillende specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Holwierde aan te vragen. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog correct is. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €150 (per 2 jaar). Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Holwierde. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement neemt betaal je tussen de €8,00 en €59,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €295 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast betaal je nog zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Holwierde kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Delfzijl.

Plaats een reactie