Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vorden

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Vorden? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl tref je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Vorden.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als presbyopie, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een opgeleide opticien in Vorden kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogspecialist kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal Nederlanders bestellen via het internet bij discounters als Lensonline. Deze webshops verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk & vergelijk je landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Vorden. Zie ook onze pagina over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Vorden

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Vorden waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker bekijk je ook opticiens in Laren, Barchem, Wichmond, Vierakker en Warnsveld.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 117251 BCVorden
TrekpleisterBierstraat 287241 AJLochem
DA DrogistOude Zutphenseweg 27251 DKVorden
EtosMolenstraat 117241 ADLochem

Afspraak voor een oogmeting in Vorden in oktober 2022

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Vorden. Als de analyse klaar is overleg je met de optometrist welke lens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht verstrekken we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Vorden (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Siemerink Opticien JuwelierZutphenseweg 77251 DGVorden
BB OptiekDreiumme 377232 CNWarnsveld
SpecsaversBeukerstraat 487201 LGZutphen
Brilshop Opticiens DeBeukerstraat 367201 LEZutphen
Jansen Horen en ZienSprongstraat 127201 KSZutphen

Goedkope lenzen kopen in Vorden?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 29%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogist of via een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €5,10 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €200 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €5,80 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor mensen die last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen plus minus €29,25 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €520 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Vorden).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €31,00 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,75 p/maand.
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-vorden-7251

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deEtos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Meer en meer specialisten als Lowlens werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €205 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, Freshlook en Ote. Bekijk ook meer informatie over Sportlens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Vorden?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Vorden?
In deze buurt werken er voldoende oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert het netvlies. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Vorden in te plannen. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een troebel zicht is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 2 jaar. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Zoek je informatie over lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Vorden. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €10,00 en €47,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €280 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast betaal je jaarlijks circa €15,50 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Vorden kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Bronckhorst.

Plaats een reactie