Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Laren

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Laren? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website bieden wij handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bezoek je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Laren.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie.
 • Een erkende opticien in Laren voert de oogmeting uit en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de lenzendragers profiteren van het aanbod van specialisten als Lensonline. Deze verkopers bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel doorzoek je professionele internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Laren. Of klik door voor meer info over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Laren

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de volgende tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Laren waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl zoek je ook optiekzaken in Barchem, Wichmond, Vierakker, Warnsveld en Toldijk.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMolenstraat 187241 AELochem
TrekpleisterBierstraat 287241 AJLochem
DA DrogistBierstraat 327241 AJLochem
EtosMolenstraat 117241 ADLochem

Plan een afspraak voor een oogmeting in Laren in september 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Laren. Hierop volgend bespreek je met de opticien welke contactlens past bij jouw situatie en leefstijl. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Laren (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
BB OptiekDreiumme 377232 CNWarnsveld
SpecsaversBeukerstraat 487201 LGZutphen
Brilshop Opticiens DeBeukerstraat 367201 LEZutphen
Jansen Horen en ZienSprongstraat 127201 KSZutphen
Loman & van de Weerd OpticiensHoutmarkt 657201 KLZutphen

Betaalbare lenzen kopen in Laren?

Vergelijk merken en profiteer van kortingen tot 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is met name afhankelijk van je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogist of d.m.v. een webshop als Sightful. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €7,65 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €170 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €5,50 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €29,75 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Je betaalt ongeveer €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Laren).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €28,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,00 (op maandbasis.
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-laren-7245

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met hun eigen merk erop. De meeste online aanbieders als LensExpress werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €330 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, SofLens en Regard. Bekijk ook meer informatie over Torische lens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Laren?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Laren?
In deze regio vinden we veel speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt het gezichtsvermogen. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Laren te laten doen. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Laren. Je krijgt daar deskundig advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €9,50 en €46,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €285 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Laren kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Lochem.

Plaats een reactie