Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bronckhorst

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Bronckhorst? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door het dragen van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze site bieden wij praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Bronckhorst.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals presbyopie, verziendheid, hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Bronckhorst voert de oogmeting uit en checkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal lenzendragers bestellen via het internet bij lenzenshops als Happy Eyes Club. Deze webwinkels staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel vergelijk je professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Bronckhorst. Lees hier ook alles over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Bronckhorst

Heb je te maken met onscherp zicht of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Bronckhorst waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vind je ook oogzorgwinkels in Zutphen, Berkelland, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Bronckhorst in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Bronckhorst. Na deze meting overleg je samen met de oogspecialist welk type contactlens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Bronckhorst (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
SpecsaversBeukerstraat 487201 LGZutphen
Brilshop Opticiens DeBeukerstraat 367201 LEZutphen
Jansen Horen en ZienSprongstraat 127201 KSZutphen
Loman & van de Weerd OpticiensHoutmarkt 657201 KLZutphen
Zicht en ZienAchterste Russchemorsdk 67165 AERietmolen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Bronckhorst?

Vergelijk kosten en bespaar tot maar liefst 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt ervaren hoe het product voelt en werkt. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogist of via een online specialist als Misterspex. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €7,50 per maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €120 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Te koop vanaf €5,75 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten +/- €29,50 (maandelijks).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €495 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Bronckhorst).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op korte als grote afstand. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,50 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,25 (per 30 dagen).
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-bronckhorst-7221

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision met hun eigen label erop. Het grootste deel van de webwinkels als Toplenzen beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €300 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Acuvue, EasySept en Ote. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Bronckhorst?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Vaak levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Bronckhorst?
In de regio heb je de keuze uit allerlei oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist neemt de sterkte per oog op en controleert de actuele gezondheid van de ogen. Over het algemeen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Bronckhorst te laten doen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 korting op een bril of lenzen. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Bronckhorst. Deze medewerkers geven goede adviezen en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €6,00 en €58,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €260 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €21,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Bronckhorst kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Bronckhorst.

 • Wichmond
 • Vorden
 • Hengelo
 • Keijenborg
 • Steenderen
 • Baak
 • Rha
 • Olburgen
 • Bronkhorst
 • Toldijk
 • Vierakker
 • Drempt
 • Hoog-Keppel
 • Laag-Keppel
 • Hummelo
 • Zelhem
 • Halle
 • Plaats een reactie