Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rha

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Rha? Een contactlens is een dunne plastic lens en dient als vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site bekijk je nuttige info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Rha.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Rha beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal mensen bestellen online bij lenzen webshops als Sightful. Deze webwinkels beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst check je professionele online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Rha. Zie ook onze pagina over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Rha

Ondervind je hinder van een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en vormen geen belemmering bij het sporten. In deze tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Rha waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook oogspecialisten in Baak, Steenderen, Almen, Harfsen en Kring van Dorth.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 487213 CXGorssel
TrekpleisterRudolf Steinerlaan 497207 PVZutphen
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosPolsbroek 797201 BXZutphen

Oogmeting in Rha in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Rha. Bij de volgende stap overleg je samen met de optometrist welk model lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Rha (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
SpecsaversBeukerstraat 487201 LGZutphen
Brilshop Opticiens DeBeukerstraat 367201 LEZutphen
Jansen Horen en ZienSprongstraat 127201 KSZutphen
Loman & van de Weerd OpticiensHoutmarkt 657201 KLZutphen
Zicht en ZienAchterste Russchemorsdk 67165 AERietmolen

Voordelige lenzen bestellen in Rha?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke bij jou past wordt onderzocht middels je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Normaal ontvang je een probeerset. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een aantal weken bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij of bij een online aanbieder als Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: al vanaf €6,15 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een duurzame en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Ze zijn er al vanaf €130 voor één lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €6,00 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

De daglenzen mag je 1 dag in doen, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €27,50 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €510 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Rha).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €23,50 p/maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,75 (per 4 weken).
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-rha-7224

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. De meeste online aanbieders als ContactlensOnline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €115 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Air Optix, Clariti en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Daglens.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Rha?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Rha?
In deze regio zitten diverse brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker neemt de sterkte op en checkt het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Rha aan te vragen. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 2 jaar). Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Rha. Deze medewerkers geven goede adviezen en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kosten lenzen?
Zodra een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €8,00 – €50,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €265 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop betaal je nog zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Rha krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Bronckhorst.

Plaats een reactie